Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Het geloof van Sigrid Kaag

foto: YouTube

column - Filippica

 

De minister van Buza heeft alweer even geleden verklaard gelovig te zijn - en heeft (derhalve?) uitgesproken niet met de ChristenUnie te willen regeren... Hoewel ik niet gelezen heb of zij daarvoor een verklaring heeft gegeven, laat zich raden wat haar weigering heeft bepaald: zij kan dan haar hobby's niet onbelemmerd uitleven. Zij wil graag dat alles moet mogen en kunnen. Leuk toch?

Maar dat is wel een heel ouderwets  geloof van mevrouw Kaag. Dat is toch het evangelie van ni dieu ni maître? Hebben we eeuwen terug ook al 's gehoord. En dat heeft de wereld veel goeds gebracht?? Of zitten we vandaag misschien toch met de zelf gebakken peren in onze maag? Om dat te verhelpen of te voorkomen - en ten behoeve van de vooruitgang - schrijft Sigrid Kaag graag het logisch vervolg op diezelfde blijde boodschap - overigens weer een mutatie van datzelfde virus dat ook al in de antieke wereld rondwaarde: de mens is de maat van alle dingen.

Sigrid is aanhanger van dat  oeroude geloof. Nu gaan we nog een stapje verder, zegt zij. "Wij verkondigen u de blijde boodschap dat de mens zichzelf zalig kan maken want eigen wil is wet." Geen wonder dat D66 met Sigrid Kaag als boegbeeld, het vlaggenschip is geworden van de zogenaamde happy clappy regenboogvereniging, en van een met slingers omhangen zelf georganiseerd levenseinde.

Van deze dame van Buza zou gezegd kunnen worden: een zo  groot geloof hadden we in Nederland nog niet gevonden. Hoezo dan niet regeren met de ChristenUnie?

 

 

Reageren? Mail naar info@opiniepijler.nl

 

Deel dit bericht:

cross