Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Huiswerk voor The Rights Forum

The Rights Forum  heeft commentaar geleverd op het antisemitisme-rapport van Gert Jan Segers (ChristenUnie) en Ulysse Ellian (VVD). Een voorname stelling in het rapport is dat antisemieten zich vaak voordoen als antizionisten, als mensen die "alleen maar" tegen de staat Israël zijn. Of, wat softer gezegd: als mensen die kritiek hebben op de politiek van de staat.

De pro-Palestijnen van The Rights Forum  willen bronvermelding voor deze stelling, en bewezen zien dat het om velen gaat. Kennelijk weten ze niet goed wat antizionisme betekent, want ze "missen de omschrijving" daarvan in genoemd rapport.

Weten zij niet af van het bestaan van het CIDI? Dat is de organisatie waar zij alle informatie die zij zoeken kunnen ophalen. Als The Rights Forum  de eigen aanhangers eens telde hebben ze al een beginnetje, en hun medestanders mogen ze ook wel meerekenen, evenals het netwerk van Dries van Agt en de vrienden van Sabeel, de aanhangers van de DBS-beweging, de beweging Pax en nog tal van verwante clubs. Nee hoor, ze zijn niet tegen de Joden maar tegen de politiek van Israël, en eigenlijk hoorde die staat er niet te zijn, want de Palestijnen leefden daar toch, in Palestina?

Maar dat was geen staat. En in dezelfde regio leefden ook altijd al Joden. Als ze de moeite van tellen hebben genomen, en ze zijn eerlijk, dan kunnen ze hun excuus maken tegenover Segers en Ellian, want dan weten ze zelf inmiddels ook dat het er velen zijn.

Trudie van der Spek - Begemann

 

Deel dit bericht:

cross