Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Human Rights Watch

Redactioneel

In het kader van de bewaking der mensenrechten (HRW) wordt Israël beschuldigd van racistische apartheidspolitiek. De organisatie is kennelijk gekaapt door antisemieten en in dit geval is het rapport geschreven door een Palestijn.

Als Israël niet de staat van het Joodse volk genoemd mag worden – waarom mag Duitsland dan wel de republiek van het Duitse volk heten en Nederland de staat van de Nederlanders, Frankrijk van de Fransen enz enz.?

Het verwijt is zo ridicuul dat het alleen kan zijn ingegeven door antisemitisme. Het is bovendien een antisemitische aantijging, gelet op de algemeen aanvaarde definitie van antisemitisme die ook is onderschreven door regering en parlement van Nederland. De naam Israël is altijd al de collectieve naam voor het Joodse volk geweest.

Wie als toerist weleens in Israël komt, kan met eigen ogen zien dat nergens aan wie ook de toegang wordt ontzegd, zoals dat vroeger in Zuid-Afrika gebeurde, en in de 20e eeuw in Duitsland en West-Europa. En… vandaag de dag in de omstreden gebieden van de Palestijnse autoriteit.

Het valt niet te begrijpen dat ook maar iemand de flauwe kul van dit rapport gelooft. Maar onwetende domheid is wel gevaarlijk. Vandaar dat redacties van media een grote verantwoordelijkheid dragen. Het bestuur van Likoed Nederland heeft derhalve een open brief gestuurd naar diverse media, hier te lezen.

Deel dit bericht:

cross