Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Integriteit

foto: YouTube

 

Nieuwsuur (19-12-2021) bracht een zeer belangwekkend interview met Royce de Vries, zoon van Peter R. de Vries. Ontroerend om te zien hoe Royce op zijn vader lijkt, in elk opzicht. Daarbij werden fragmenten getoond uit een gesprek met zijn vader die hij nog nooit eerder had gezien, en die schokkend zijn te noemen: alsof Peter R. alles had voorzien, alsof het over hemzelf ging, quod non. Het interview is de moeite van alsnog bekijken, via “uitzending gemist”, meer dan waard. Nee, niet vanwege sensatie, maar vanwege wat aan het licht komt over onze overheid, d.w.z. het OM.

Al veel langer bestaat de indruk dat daar dingen absoluut niet deugen. Bijvoorbeeld in de zaak Wilders. Jaren terug is ook een pedofiliezaak rond iemand van het OM in de doofpot gestopt; klokkenluider de mond gesnoerd. In deze uitzending in de uitzending  noemde Peter R. ook het in gebreke blijven van het OM, na bijvoorbeeld de moord op advocaat Wiersum.

De zoon van Peter R. had een heel goed contact met zijn vader en vertelde nog veel meer over de feilen van het OM, juist ook in het omgaan met zijn vader: beloftes niet nakomen, traineren, niet terugbellen ondanks toezegging, enz. enz. Hij noemde het falen structureel, omdat er nu inmiddels al drie moorden hebben plaatsgevonden rond dezelfde zaak – waarop tot op heden nog niets aan onderzoek is gevolgd.

Er werd i.v.m. het OM ook een link gelegd naar de toeslagen-affaire. Het bederf van het beste is het slechtste. Rechtsinstanties die niet deugen – kan het erger in een rechtsstaat? Vader en zoon De Vries vertegenwoordigen in ons land de integriteit tegenover de rotte appels in de mand van niet alleen de maatschappij. Rotte appels bevinden zich ook in de mand van het Openbaar Ministerie.

Trudie van der Spek - Begemann | eindredacteur

 

Deel dit bericht:

cross