Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Kaag wil drama

foto: YouTube

Trudie van der Spek - Begemann | eindredacteur

 

Demissionair minister van buitenlandse zaken mevrouw Sigrid Kaag heeft de Schoo-lezing gehouden. Ze is misschien wat lang uit Nederland weg geweest – ze vermeldt zelf in de lezing haar afwezige periode – en dat kan verklaren dat zij onze taal niet helemaal meer beheerst, ook al is ze niet op haar mondje gevallen. Daarmee veegt zij in elk geval demissionair premier Rutte de mantel uit. Op zich niet laakbaar, maar de manier waarop is wel erg onsportief na de nauwe samenwerking: ze noemt z’n naam niet eens! Geert Wilders, nooit verlegen om beeldende taal, spreekt over die samenwerking als de chemie van een mortuarium.

Maar met datzelfde mondje zegt mw. Kaag ook te verlangen naar een “dramatische  en ultieme  versnelling in het klimaatbeleid”. Dat bedoelt ze vast niet. Het woord drama  stond oorspronkelijk voor toneelstuk, maar de betekenis is nog opgeschoven naar treurspel  en zelfs naar melodrama.  Laten we toch maar hopen dat het daar met haar beleid niet op uitdraait…

Haar door haarzelf genoemde politieke prioriteiten maken het volstrekt  onbegrijpelijk dat het CDA voor haar buiten de deur moet worden gehouden! Waarschijnlijk zit ‘m dat in haar nu verzwegen  prioriteit van de omstreden medisch-ethische kwesties die zij graag zou doordrukken.

 

Deel dit bericht:

cross