Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Met Kaag in de maag

Filippica - column

 

Een maar liefst twee krantenpagina’s groot interview met Sigrid Kaag – dat moet toch wel informatie geven over deze dame. De dame is alleen maar van belang omdat ze onze minister is. Dat is voor de lezer de enige reden om het interview helemaal uit te zitten. Die hoopt immers nog op een sprankje hoop (voor het land). Als mens boeit ze m.i. alleen een Palestijn. Geblondeerd dan.

Het is bekend dat zij overkomt als een ijskonijn. Toen ze werd aangesproken over de nood waarin veel Nederlanders terecht komen, reageerde ze met: “we zullen allemaal een stukje armer worden”… Toen viel de beroemde uitspraak van Gert Jan Segers dat ze vanaf de maan lijkt toe te kijken op de aarde. De journalist vroeg haar dan ook hoe het was op de maan. Vond ze niet leuk, en ze pareerde dat er geen tijd was voor het fileren en analyseren van iemands woorden (de hare als non-empathisch) omdat er keihard gewerkt wordt. Klinkt goed, maar waarom dan steeds te laat en te traag?? - vergeleken met wat in andere landen gebeurt.

Geconfronteerd met haar plaats op de ranglijst van vertrouwen, namelijk plaats flop 3 (Wilders), beriep ze zich weer op keihard werken en geen tijd voor… “kletspraat”. M.i. zit je dan niet op de maan – want dan zag je het wel natuurlijk - maar onder een steen. Of je blijkt een ongevoelige struisvogel met de kop in het zand; tevens het beest dat wegloopt van haar eieren. Uiteindelijk was er dan toch nog een verbaasd soort toegeven van gebrek aan medestanders. Okay, en hoe denkt ze daar dan mee om te gaan?

Fantastisch antwoord: “bij onszelf te rade gaan”. Laten we hopen dat ze iets als zelfkrtiek bedoelt, maar ze zegt iets heel anders… ze vraagt zich af hoe ze kritiek slimmer kan ontwijken – dat zegt ze. Freudiaanse vergissing? Is nu niet het beeld compleet van de slang die in eigen staart bijt? Ze kan niet luisteren; oren zitten dicht; ogen zitten vol zand; dat is echt ook wel zielig. Maar wij zitten met Kaag in de maag.

 

Deel dit bericht:

cross