Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

omzigtig

Het grapje is een beetje flauw natuurlijk, maar de foute spelling is voldoende verwijzing naar de nieuwe politieke partij die ons te wachten staat, en geeft bovendien ook iets van de tactiek daarvan weer.

De aantrekkingskracht van Pieter Omtzigt is groot voor zijn potentiële kiezers en de oorzaak is volgens mij zijn integriteit, zijn onverstoorbaarheid en zijn dossierkennis, en zijn scherp taalgebruik in de strijd tegen politiek wangedrag. Alles gebracht in een rustige heldere wijze van debatteren.
Onder politiek wangedrag verstaan de meeste mensen gelukkig nog hetzelfde, namelijk: pluche plakken, geen of te weinig kennis van zaken hebben, achterkamertjes in de plaats van openheid.
Het lijkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar wat zou het mooi zijn als er fusies tot stand kwamen! Dat zal helaas hoogstwaarschijnlijk een utopie blijken te zijn.
Maar samenwerken met andere partijen?
Als je daar omzichtig en voorzichtig naar streeft?
Een burgerleek snapt maar niet waarom dat niet zou kunnen.
Mevrouw Dilan Yesilgoz lijkt dat spoor op te zoeken. Wellicht kun je toch op enig punt vereende krachten inzetten voor het goede doel.
Ook lijkt mij de SGP een geschikte kompel voor dat doel.
En natuurlijk heeft Pieter Omtzigt met zijn voorgeschiedenis ook diep moeten nadenken over wat hem te doen staat…
Gelukkig heeft hij dat gedaan - met dit resultaat.

De politicus die nu “nieuw” aantreedt laat zich inspireren door de Bijbeltekst zonder die te noemen, en hij heeft al laten zien waar dat toe leidt, en ook hoe dat aanslaat bij de Nederlander.
“Politiek is een vuil zakie”, placht vroeger een leraar in mijn klas te zeggen.
Maar dat hoeft niet!
November zal het leren en wie weet het tij keren.

Trudie van der Spek - Begemann

Deel dit bericht:

cross