Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Ongeblondeerd

... of: hoe blond wilt u het hebben?

column - Filippica

 

Het feit dat minister Sigrid Kaag - gelukkig demissionair - een klinkklare leugen lijkt te debiteren over een emotioneel zeer gevoelige zaak, is voldoende om haar de geblondeerde pruik af te nemen. Volgens haar zou de Nederlandse ambassadeur de familie hebben bezocht van Rina Shnerb, het meisje dat in 2019 op een wandeltocht in Israël werd vermoord door PFLP-terroristen. De vader van het meisje, rabbijn Shnerb, heeft de Telegraaf laten weten dat dit bezoek nooit heeft plaatsgevonden.

De connectie tussen het Popular Front for the Liberation of Palestine en de BDS-beweging is aangetoond: de dader Samar Arabid werkt voor BDS. Op het altaar dat zij heeft opgericht voor haar blonde imago lijkt Sigrid Kaag nu niet alleen de waarheid geofferd te hebben, maar ook elke vorm van empathie met de familie Shnerb, en dus ook de humaniteit.

Snijdend is, dat mede door haar  subsidiebeleid de terroristische organisatie PFLP direct of indirect met Nederlands geld werd (of wordt?) gesteund. Dit betekent dat het altaar voor haar imago is gebouwd op ijskoud cynisme. Het is bekend dat deze mevrouw Kaag gehuwd is met een Palestijn. Niks mis mee natuurlijk, ware het niet dat op de familiefoto op haar bureau ook wijlen Jasser Arafat prijkt, de topfunctionaris van het Palestijns antisemitisme.

Het duo dat zij vormde met minister Stef Blok lijkt door haar gestuurd. Pleit niet voor Blok natuurlijk. Zelfs premier Rutte lijkt voor haar te zwichten als zij diens verklaring over het M.O. te pro-Israëlisch noemt - en hij zich aanpast. Haar verdere prestaties staan alle in dit zelfde schrille ‘licht’.

 

gerelateerd Over BDS | Uitspraak Sigrid Kaag (D66) onjuist

Deel dit bericht:

cross