Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Politieke fantasie

Als nu eens… Caroline van der Plas, Pieter Omtzigt, Kees van der Staaij, Geert Wilders, elk twee of drie programmapunten op papier zouden kunnen zetten waarvan zij denken dat ze het daar over eens zouden kunnen zijn voor het welzijn van Nederland…

In het voorjaar viel vanouds de grote schoonmaak… En als ze met een beetje creativiteit ‘t bestonden om een tijdelijke politieke partij op te richten met dat ene doel voor ogen…
Gewoon de Schoonmaakpartij  (i.p.v. de tegenpartij  van Koot en Bie, dus serieus…). Dan is het lijstje gauw voor elkaar. De toeslagenaffaire staat dan natuurlijk bovenaan.

Als nu eens het kabinet alle partijen verbood totdat de Schoonmaakpartij haar klus heeft geklaard… En dat het kabinet vervolgens dicteerde dat er drie politieke partijen mogen zijn… Joods-christelijk, seculier en islamitisch.
Dat zou toch leuk zijn?!

Het moet helaas bij fantasie blijven. Genoemde politici worden door alle andere partijen niet gepruimd.
Duels te voorzien: tussen Van der Plas en de meneer van de stikstofpartij, tussen Omtzigt en Rutte, tussen Van der Staaij en Simons, Wilders en Kaag.

Maar dan nog heb ik het idee dat de voorgestelde namen staan voor mensen die stuk voor stuk dat duel winnen. En dat lijkt geen politieke fantasie, maar een vermoeden dat berust op politieke feiten.

Trudie van der Spek - Begemann

 

Deel dit bericht:

cross