Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Roots

'Hij is leuk hé?' (Baudet over zijn snor)

 

COLUMN - Filippica

 

We mogen blij zijn dat de antisemiet Baudet Israël nog ziet als een volk… Er zijn ook antisemieten die hun uiterste best doen om dat volk-zijn te ontkennen. Dat lukt niet, Baudet weet dat kennelijk. Aan hem kun je trouwens zien dat antisemitisme zich ook keert tegen mensen die zich verzetten tegen antisemitisme. Het lijkt wel of het WOB-verzoek van Dries van Agt c.s. aan de universiteiten nu door Thierry B. wordt geïmporteerd in de politiek. Op Twitter vraagt hij zich af waar de loyaliteit van Gert-Jan Segers ligt: bij Nederland of bij “het oude volk”.

Thierry is nog te klein om te begrijpen dat die vraag een vals dilemma inhoudt. Een klein kind zoals hij is een groot ego en dan is er maar één focus: ikke. Gelukkig zijn de meeste andere politici, zoals ook Segers, volwassen geworden. Het komt in het hoofdje van Thierry niet op dat Nederland zonder het oude volk niet eens zou bestaan! Dan is zijn concurrent Wilders beter op de hoogte: die heeft benul van de Joods-christelijke wortels van ons land.

Hoe is deze blindheid van Baudet te verklaren? Want laten we eerlijk zijn: al gedraagt hij zich als klein kind – op de kalender is hij dat niet meer. Dan moet het wel zo zijn dat zijn  wortels ergens anders liggen. Z’n achternaam klinkt Frans, en zijn denken riekt sterk naar nazi-Duitsland. Waar zou zijn loyaliteit liggen?

 

 

foto: snapshot programma Humberto

Deel dit bericht:

cross