Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Verrassend voor minister Kaag?

HOOFDCOMMENTAAR  |

Er lijkt opstand te zijn binnen de PA van Abbas. Op extreem gewelddadige wijze is een oppositie-activist om het leven gebracht; zijn naam dient met ere genoemd: Nizar Banat. Hij voerde oppositie tegen de corruptie-praktijken in de club van Abbas. Hij heeft de westerse landen opgeroepen niet langer de PA financieel te steunen... wist Sigrid Kaag dat niet? Ook wilde hij zich kandidaat stellen bij de a.s. verkiezingen... die vervolgens door Abbas weer eens zijn uitgesteld. En dan was er nog gesjoemel vanwege een deal met Israël over vaccins - ten nadele van Abbas' Palestijnse onderdanen.

Wist Sigrid Kaag dit niet?

Zo krijgen we het zoveelste inkijkje in de manier waarop Abbas en zijn PA - die nog wel eens als mild werd afgeschilderd in vergelijking met Hamas - met de eigen mensen omgaat. Wist Sigrid Kaag dit niet? In Hebron en Ramallah gingen honderden Palestijnen de straat op. Zij  wisten het al lang...! Nu roepen zij om de val van het regime.

Nu kan Sigrid Kaag niet meer ontkennen hoe naïef ze was, of hoe pervers. Of zou zij zich nog verschuilen achter aangekondigd "onafhankelijk" onderzoek? Abbas is dan wel de slager die eigen vlees keurt - vreest men ter plekke. Zou Sigrid Kaag dit wel willen inzien? Of zou zij doen of haar neus bloedt en zwijgen?

Rabbi Jezus zei eens dat een huis dat innerlijk verdeeld is geen stand houdt. Dat is een heel droevige zaak. En al talloze malen bewaarheid geworden - ook in de kerkgeschiedenis. Maar wat als het gaat om een slecht huis? Heb ik nu leedvermaak of mag ik blij zijn? Toen de Egyptische farao met zijn leger in de Rode Zee onderging, werd door Israël een lied van bevrijding gezongen, maar volgens de Midrasj mochten de engelen niet meezingen: niet zij waren ontkomen aan vervolging.

Ik ben vast geen engel en daarom ben ik geneigd mee te zingen.

 

 

foto: Twitter, 8 februari 2019, Sigrid Kaag met Ali Abu Diak, de Palestijnse minister voor Justitie

 

Reageren? Mail naar info@opiniepijler.nl

Deel dit bericht:

cross