Joods & christelijk platform
voor reflectie 
op de actualiteit

Anti-Israëlische aantijgingen

U ziet in de politiek-correcte media een stortvloed van zware beschuldigingen aan het adres van Israël langskomen. Israël wordt geregeld beschuldigd van oorlogsmisdaden, terwijl daarvoor diepgaand onderzoek nodig is. Sowieso is het onwaarschijnlijk, want het Israëlische leger heeft daarvoor veel juristen in dienst die voortdurend meekijken of operationele beslissingen te rechtvaardigen zijn.
Hoe komen die berichten dan toch tot stand? Laten wij eens kijken naar de bronnen van veel van dat soort berichten.

Amnesty International, Human Rights Watch, Pax voor Vrede, The Rights Forum
Deze organisaties beschuldigen Israël voortdurend van Apartheid. Daarmee hebben zij laten zien dat zij een anti-Israël agenda hebben. Want de beschuldiging is onzinnig. Minderheden als vrouwen, LHBTI+ en religieuze en etnische minderheden: zo veel rechten als in Israël hebben ze nergens in het Midden-Oosten.
Zo is in sommige islamitische landen en in de Palestijnse gebieden het rechtssysteem gebaseerd op de sharia. Dat is zeer discriminerend voor vrouwen, niet-moslims en LHBTI+. Maar nooit hoor je deze gebieden beschuldigd worden van Apartheid.
Omdat de Joodse staat overduidelijk op een heel andere manier wordt beoordeeld dan andere landen, geldt deze valse beschuldiging als antisemitisch. Dat is zo volgens de internationale definitie en bevestigd door de Europese Commissie.
Dat kan omdat deze organisaties volledig zijn doorgeslagen in extreem-links woke gedachtengoed.
Neem bijvoorbeeld Amnesty. Dat is ver afgegleden van de oorspronkelijke mooie doelstelling om politieke gevangenen in dictaturen te helpen. Tegenwoordig bemoeien zij zich meer met democratische rechtstaten. Niet alleen Israël, maar ook Nederland, met acties tegen Zwarte Piet en het boerka-verbod.

Verenigde Naties, UNRWA en WHO
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties veroordeelt Israël elk jaar vaker dan alle andere 192 aangesloten landen bij elkaar. U leest het goed: de democratische rechtstaat Israël wordt vaker veroordeeld dan alle afzichtelijke dictaturen – zoals Iran of Noord-Korea – bij elkaar.
Dit komt omdat er een machtsblok is van 57 islamitische landen, dat gesteund wordt door de (andere) dictaturen.
Het komt hen goed uit om de Joodse staat als zondebok te gebruiken om de aandacht van hun eigen mensenrechtenschendingen af te leiden. Dit geldt ook bij de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO). Antisemitisme speelt ook een rol.

De VN heeft zelfs een complete aparte organisatie voor Palestijnse ‘vluchtelingen’, de UNRWA. Die doet echter niets aan haar hoofdtaak, het vluchtelingenprobleem oplossen. Integendeel, het aantal ‘vluchtelingen’ is gestegen van ongeveer 700.000 in 1948 naar bijna zes miljoen nu. Dit kon omdat ook kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen enz. als vluchtelingen worden meegeteld. Dit geldt alleen voor Palestijnen. De UNRWA krijgt hier miljarden dollars per jaar voor, hoofdzakelijk van Europa en de VS. Palestijnen vormen zo hun verdienmodel. In de Gazastrook werken 13.000 Palestijnen voor de VN. In de VN-scholen worden de kinderen opgevoed met Jihad en Jodenhaat. En die scholen blijken nu ook vaak gevechtstunnels en wapenopslagplaatsen te bevatten. UNRWA en Hamas zijn nauw verbonden. Logischerwijs schaart de UNRWA zich volledig achter de Palestijnen.
Daarmee is ook hun informatie niet betrouwbaar.

Media klakkeloos
De informatie van Israël is wel betrouwbaar, omdat die uit een democratische rechtstaat komt met een kritische pers. Nu.nl bevestigd dat. Wat dan uiterst triest is, is dat de media toch geregeld informatie van bovenstaande organisaties klakkeloos overnemen en zelfs eerder lijken te geloven dan Israëlische informatie.
Enkele voorbeelden:

  • De zogenaamde Israëlische raketaanval op het Al-Ahli ziekenhuis, met de verzonnen 500 doden.
  • Het pas na twee maanden berichten over de massa-verkrachtingen op 7 oktober. Terwijl er kort daarna al audio-opnamen van de terroristen circuleerden.
  • EenVandaag dat een artikel baseert op informatie van een Hamas-sympathisant.
  • Het overduidelijk verzonnen maar toch door de NOS geplaatste bericht over Israëlische orgaanroof.

Maar u kunt dus zelf de betrouwbaarheid inschatten. Als anti-Israëlische aantijgingen van een van bovenstaande organisaties komen, verdienen ze een stevige dosis wantrouwen.

 

Bron: Opinie-artikel van Likoed Nederland | Wie zitten er achter het bombardement van anti-Israëlische aantijgingen? 

 

Deel dit bericht:

cross